Tuesday, November 24, 2009

Financial Planner

Lately aku dengar banyak kawan2 aku amik Financial Planner. Antara yg selalu terkeluar dari mulut dorang, En. Aziz.. Baguslah dorang dh mula plan financial dorang. Ada yang hanya mengikut system/kaedah menguruskan kewangan dan ada gk yang membayar utk menggunakan khidmat CFP. Yang aku faham, kena ada simpanan di KWSP 10-20K, then buat OD, buat credit card, then guna all the services yang bank sediakan. Apa yang penting, kenalah jujur dan berdisiplin mengikut step2 yang ditetapkan. Aku rasa aku x perlu lg semua tu, bukan kerana aku pandai sangat menguruskan perbelanjaan. Aku memang terok skali dlm financial planning, planning mcm pro, tp implementation hancus. Tunggu bg aku stabil sket, ada saving sket, then br bleh wat mcm system dorang. Mmg menguntungkan bila aku tgk calculation dorang. Ur saving can be triple!!! Rumah bleh bayar cepat, keta mewah bayar mcm keta biasa2 ja. One word, DICIPLINE

Pic from ondastreet

2 comments:

sarah al -idrus said...

dekat upm ni siap kena amik subjek ni.hehe

otteck45 said...

cun la cmtu, nanti financial well planned. xdak sangkut2 tgh bulan, xpun, bleh retired awal ja bila saving/investment dh masyuk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...