Tuesday, November 24, 2009

Sate Kajang Haji Samuri

Malam ni kitorang dinner satay with my kak zura n family. Awalnya my plan nk makan lamb khabsah ja kt half moon. Dah sebut satay, aku on ja. Even aku yg kuar awal dr umah, aku plak yg sampai lambat, isi minyak, amik duit.. pastu sesat kot mana tah lepas toll sungai ramal. Akhirnya sampai la jugak. K.zura dh book meja. Pergh !! Ramai gila manusia. Maybe sebab gaji gomen masuk arinih kot. Samuri dah pakai system baru. Order dan bayar terus di kaunter. Amik kuah n nasi impit then sate n air dorang akan antar. Maybe ini cara Samuri nk cut cost tapi aku rasa something dah hilang kt Samuri. Feel makan satay tu dh berkurangan. Dulu bleh je panggil waiter2 tu, "Bang, tambah kuah satu. Bang, Nasi himpit satu. Sekarang suma kena p order/amik kt kaunter. Dah macam fastfood punya stail plak. Bayangkan kalau datang satu family 10-15 orang, jenuh jugak la nk mengoder air kt kaunter. Branch kt Putrajaya & Bangi aku x sure plak cmna system dorang. Aku rasa still dorang dtg kt meja amik order. Tapi yang tetap best becoz the taste of the sate remain marvelous !!!

2 comments:

miss nina said...

di johor, feel makan sate kurang..sebab sate kajang lagi best :), rugilah diorg tukau sistem order kepada self servis, itu kan trademark diorg.

otteck45 said...

yeah.. dh xda feel makan sate..kt johor(batu pahat) pagi2 pn dorang mkn sate kn? ada jual kt pasar arituh p umah akak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...