Tuesday, December 29, 2009

Bila Santa Merajuk Nak Balik US

Pagi semalam time aku nk p keja, Uncle Santa dpn umah aku bleh plak nk borak2 ngn aku. Sebab apa aku panggil dia Santa, aku rasa dia sorang ja Christian dekat2 umah aku yg bleh aku wish "Merry Christmas..HoHoHo"
Uncle ni dok ngn wife dia ja kt umah tu. Pagi2 buta dh layan oldies. Malam2 rock n roll plak. Aku mandi smbil layan jukebox free slalunya. hehe.. Santa cakap dia nk pindah blk US January ni. Dia ckp dia dh x happy sudah dok cni. reason2 nya ialah:

1. Sebelah rumah Indonesian sewa. Bagi sewa kt malaysian, pstu bg indon2 duduk. ada sorang malaysian slalu datang, maybe supervisor indon2 ni ke, Santa cakap GF dia indon tu. Sudah kawin, bini ada kampung, tp.. sudah sangkut dek indon plak.. ~sigh~.
uncle cakap x seronok la mcm tu. sudah kawin tp cni ada GF. Satu lagi dia marah sbb that guy janji nk bg duit kopi/komisen utk sewa rumah tu, last2 dpt air kopi ais ja sebungkus. haha..

2.Johny yang dibiar berkeliaran. Johny nai nama aku bg kt anjing sebelah umah aku, dl ada 2 ekor, sekor dh kena amik ngn MPSJ. Santa gk yg report. huhu.. Johny slalu g kencing berak kt dpn umah Santa, pastu mlm2 bising. Marah la si Santa. Aku xde masalah ngn Johny, bagus gak dia dok berkawal kt dpn umah aku. org luar masuk lorong ja dia dh kejar/salak. Dia x penah kencing/berak umah aku. Kucing plak yg dok cari pasal ngn aku. haihss.

3.Tukang masak yg pemurah. Sebelah umah aku, chinese family yg buka kedai makan. Malam2 lebih2 makanan tu dorang letak dlm bekas kt luar tu bg anjing/kucing makan. Nama pun binatang, bukan pandai makan dgn sopan, berselerak la dpn umah dia tepi umah aku. (ada paham?) Si Santa dh complain tp tukang masak buat derk ja. Santa ckp, nanti busuk, lalat datang, ur baby nanti bahaya kuman bnyk terbang2 nanti.

aku kadang2 pelik gk si Santa ni kerja apa? pencen CIA ke? dia tau plak aku ada tanam pokok pudina blakang umah. bila masa dia wat site survey ni.dia offer aku dia nya pokok pudina imported nya. korek tanam kt umah aku, Si Santa slalu mlm2 dok jenguk2 dr tingkat atas. ala2 sniper gitu. haha..

Dah lama aku x update blog ni. Next entry menyusul lepas ni. Banyak benda gk terjadi bln Disember nih. :))

3 comments:

Sharinginfoz said...

oooo tak apalah....

Jom Tudung Ariani

Jom Beli Alat Tulis

JMR said...

ohooo..santa pon dh pndai majuk ek..kn pggl santa rina la gini suh pujuk..

otteck45 said...

Santa Rina pun dh merajuk. ikut santa blk main salji kt US. kt Mesia mahal kena byr kalau nk main salji. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...