Wednesday, January 13, 2010

Tiada Lagi Kerusi & Meja Untuk Guru Di Dalam Kelas

Ada ura2 mengatakan lepas ni Tiada Lagi Kerusi & Meja Untuk Guru Dalam Kelas. Apakah rasionalnya?
1. Guru mesti berdiri semasa mengajar. xleh duduk sambil mengajar.
2. tak letih ke Guru yang kena mengajar 2-3 masa sekali gus. Apatah lagi kena yang mengandung @ dah berumur.
3. Guru masih lagi memerlukan meja dalam kelas nak letak barang2 spt buku2, bag dan sebagainya.
4.takkan nk biar Cikgu tumpang kerusi anak murid plak kn kalau dh letih sgt berdiri.

Kalau perkara ni betul, saya membantah dengan sekeras keras nya.

6 comments:

Sharinginfoz said...

hmm bagi le kerusi dan meja bukannya cikgu mengajar sambil duduk....

Jom Ayam Penyek

Jom Maybank Visa Debit Card

otteck45 said...

ini lah yang saya dengar dari Cikgu2 kt Selangor. Belum keluar black & white, tp dlm meeting dh sebut2. Lebih kurang menghina profesion guru ni. Trust your teacher wahai jabatan pendidikan !!!

::aMaD:: said...

tak patot la.
betol la bro,kalo cikgu ngandung cane?tak ke kesian nak diri jew?
huhu

otteck45 said...

::aMaD:: yes bro. kita keja kt ofis pn letih duduk. inikan plak nk kena berdiri. Kalau dapat students yg OK xpe la jugak. Kalau yg terok2, bleh dpt hi blood preasure ni. Sepanjang pemerhatian, ramai cikgu kena hi blood preasure, skrg ramai plak yg kena cancer. Memang mencabar profession Cikgu ni.. :)

zuraelahi said...

Alang-alang tak nak bagi kerusi meja kat cikgu, aku cadangkan kat anak murid pun tak yah sedia la... suma pakat duduk atas lantai, ala-ala picnic gitu... buleh jimat kos. Duit tu buleh pasang CCTV dalam kelas plak, tgk kot-kot cikgu tak mengajar ke, tido ke, baring atas lantai ke... amacam?

otteck45 said...

terok dr sekolah P.Ramlee dh tu.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...