Friday, April 15, 2011

Steak and Ribs

Dah lama x cita pasal makan. Kali ni aku nk cita pasal Steak and Ribs. Memang suka sangat steak n wifey plak suka ribs. Steak and Ribs kat bawah ni antaranya dari Tony Roma's, TGI Friday, Victoria Station dan lain lain. Bagi aku, steak terbaik bukan rasa marinate ja lebih. aku suka rasa manis daging and still juicy(medium @ medium rare).Aku kalau makan steak x perlu sos apa apa dah. Cukup dengan rasa daging tu. My vote goes to Tony Roma's punya steak. VS pn ok tp portion kecik sket, 1 plate ngn side dishes pun x kenyang. Kalau untuk Ribs, Tony Roma's is the best. VS punya memang xbleh blah. daging dah siap potong dari tulang dan liat semacam ja. So kalau nak order steak, pilih la korang nk masak macam mana seperti jadual di bawah. :)

·         Term
·         Description
·         Extra-rare or Blue (in French, bleu)
·         very red and cold
·         Rare (saignant)
·         cold red center; soft
·         Medium rare (à point)
·         warm red center; firmer
·         Medium (cuit)
·         pink and firm
·         Medium well (bien cuit)
·         small amount of pink in center
·         Well done
·         gray-brown throughout; firm
·         Overcook
·         blacken throughout; crispy

 VS

 VS

 TR

 TR

TR

Pesona Cafe BK5

8 comments:

cik fara @ fanadz said...

wey..lapaq pulak tgk nihh.

HonEyBuNNy said...

nyum3....terliur nya....

Fikri Rais said...

faranadz: jom2 makan..:)
HoneyBunny: jom la try.. :)

Sharinginfoz said...

alamak sedapnya

Nava.K said...

The food at TR is acceptable but nothing I will jump about, the name actually is the selling factor for this place.

Sekamar Rindu said...

salam..

sangat sedap...

ladyzamea said...

nampak bseri2la...
order sepinggan...

Fikri Rais said...

Sharinginfoz: try la bro, bw family :)

Nava.K: agree with you. Do you any recipe for steak ? wanna try at home :)

Sekamar Rindu: wsalam. jom try buat kt umah plak.. :)

ladyzamea:food presentation..dari jauh dh nmpak sedap kn.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...