Monday, June 27, 2011

Kuala Lumpur Muay Thai Challenge 2011

 


Sebab aku miss Kedah Royal Cup, aku tercari cari event tomoi terdekat dan jumpalah KL Muay Thai Challenge 2011 kat Stadium Titiwangsa. Aku & family dengan anak buah aku 2 org lepas keja aku betolak lah. Sampai dah kul 8pm, beli tiket, then tapau burger buat bekal dalam dewan nanti. 830PM aku dh masuk dalam dewan tapi belum start lagi event. Tunggu punya tunggu... 930PM baru start. Panggil fighter masuk pun amik masa. Ada fighter tak sampai lagi lah, macam2.. aku perasan ada fighter ni time aku dok beli burger 830PM tadi, dia pun dok lepak minum lagi. Patut la lambat. Dalam tiket & banner, start kul 8PM. Tunggu lama sangat sampai aku pun dah malas nak sorak sorak sangat. Layankan ja fighter2 tu. Overall, fighter2 nampak macam play safe sangat sebab baru semi final, lewat malam baru final. Memang agak mengecewakan. Stadium memang boleh dikatakan 80% penuh. tiket paling murah RM15 dan VIP ringside RM50. Aku tak tunggu sampai final sebab dah pukul 1130PM, organizer cakap break kejap minum2 before final. Brapa minit x gtau plak. Esoknya Ahad aku keja pagi, lewat2 sangat jap mau meroyan aku kt opis esoknya.

p/s: Untuk pihak penganjur, kalau dapat patuhi masa yang ditetapkan. mesti lagi menarik event anda. tak lah penonton tertunggu tunggu. Fighter pun kenalah on time. Entrance song dah nak abis baru nak keluar. 


Aku tunggu event berikutnya, Chohk !!!!


12 comments:

Alkisah said...

ermm menarik.. aku tak pernah tgk tomoi secara live lagi. nanti kalau ada event lagi.. habaq mai k

Fikri Rais said...

Alkisah: tunggu event yang besar sket, bnyk international fighter, baru best.. kl ada nanti aku roger2

My Little Diary said...

tak pernah tgk pun...huhuhu

Fikri Rais said...

My Little Diary : kalau minat martial art, tomoi paling ganas skali lawan..jom la p tgk.. :)

Nava.K said...

wish I had the chance to see to. Would have been good experience for me.

Fikri Rais said...

Nava.K: do you practice any martial arts?

nawal addina said...

kurang minat tomoi -.-

Fikri Rais said...

nawal: x minat martial arts?

vampire's lovex said...

pehhh muay thai... ganas !!!

Fikri Rais said...

vampire's lovex: ce try tgk, mana tau jatuh cinta nanti.. huhu

jepoon malaya said...

next match untuk bulan disember 2011 ader tak???

jowdjbrown said...

A brief History of the development of Muay Thai Boxing. How and why the sport began and how it spread to become an internationally practised combat art.Muay Thai Chelmsford

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...