Thursday, July 7, 2011

Roadblock Bersih 2.0


Sempena Bersih 2.0, Pihak Polis terpaksa buat sekatan jalanraya di sekitar Lembah Klang dan ada jugak aku dengar sampai ke negeri negeri lain pun. Ini semua adalah untuk keselamatan orang ramai. Akibat dari roadblock yang bersepah sepah ni, ramai la orang punch card merah, sampai sekolah lambat, delivery lambat sampai, macam2 lagi. Terpaksalah keluar awal untuk ke pejabat 2-3 ari nih...


Sempena Bersih 2.0, banyak company dah mula risau dengan keselamatan pekerja pekerja dorang. Tindakan proaktif diambil seperti diberi pelepasan bekerja dari rumah, atau super proaktif, carikan hotel berdekatan pejabat pastu dok ramai ramai kat situ. Ya lah.. boss mana x risau kalau ramai orang tak dapat datang kerja nanti abislah production.

Impak kat peniaga pun akan amat dirasai. Kedai kedai terpaksa tutup sebab stock x sampai sangkut kat tengah jalan :)

Aku pun ada dapat SMS, BBM dan email, roadblock2 yang disetup oleh abang2 Polis di sekitar KL. Antaranya
  • dari Putrajaya ke KL (MEX)
  • dari toll Kajang ke Bangi (PLUS)
  • dari Jalan Enggang ke AU2 & AU3
  • dari Damansara ke Penchala
  • dari Bukit Jelutong/Shah Alam ke Kampung Subang
  • dari Damansara Toll ke Kayu Ara
  • Jalan Subang Airport
  • Jalan Haji Sirat ke Taman Sri Pekan, Klang
  • Sekitar Cyberjaya
  • Jalan Kampung ke KL

Perkhidmatan bas awam (express dan antarabandar) juga ditukar sementara stesen stesennya

''
Due to continuous scaremongering of BERSIH 2.0 march, SPAD has issued an official announcement on the temporary change in final destinations of express and stage buses in Kuala Lumpur.

Date        :     Saturday, 9 July 2011
Sanctioned Hours:      0001 to 2200 Hrs

Express buses will shift to these stations:

Puduraya and Pekeliling bound express buses (except KL-Seremban route) will shift temporarily to Hentian Duta.
Hentian Putra (PWTC) and KL-Seremban express buses will shift temporarily to Terminal Bersepadu Selatan (Bandar Tasik Selatan)

Stage buses will stop at these rail stations:

Titiwangsa – Buses from Jalan Semarak, Jalan Setapak/Genting Kelang, Jalan Ipoh, Jalan Kuching and Jalan Duta
Dato Keramat – Buses from Jalan Ampang
Maluri – Buses from Jalan Kg. Pandan, Jalan Cheras
KL Sentral Monorail – Buses from Federal Highway (to use Jalan Bangsar – Jalan Travers – Jalan Tun Sambanthan) and buses from Jalan Damansara
''

11 comments:

Sharinginfoz said...

dok kat rumah le nampaknya

Fikri Rais said...

sharinginfoz: dok umah selamat :)

Muhammad Fadhli said...

macam mane nak g keje..adeh..

Alkisah said...

minggu nie kerja malam.. hopefully tak der hal..

Fikri Rais said...

Muhammad Fadhli: dah la opis ang kt KLCC. .huhu

Alkisah: keja mlm ok.. tp kena dtg awal sket la.. ptg2 tu sure jam kaw2

Hans said...

tension weih roadblock
menyusahkan
haihhh

Racun Serangga Terbaru - Hansect

Zain said...

aku nak ke bangsar dari setapak..agak2 ade roadblock tak?

Fikri Rais said...

Hans: roadblock bersepah.. kena kuar awal kl nk ke mana2 pun..

Zain: rasanya ada.. kuar awal2 la.. kl tak mmg x sempat..

ARMS said...

MEX and cyberjaya clear.. baru lalu td.. tapi esok xtaula..

itAlYbAbY said...

agk2 cmp ble roadblock ni?

Fikri Rais said...

ARMS: esok pagi saya update sekitar cyberjaya.. blk keja bleh usya2..

itAlYbAbY: at least smpai ahad malam rasanya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...